Gyakori kérdések és válaszok az esküvői videózásról

Zenével kapcsolatos kérdések

Természetesen, de ha nem vagytok biztosak benne, szívesen megosztjuk veletek a több mint 200 esküvői zenét tartalmazó albumunkat amiből válogathattok. Ha továbbra is bizonytalanok lennétek, és szivesen bíznátok a profikra az esküvői filmetek zeneválasztását, nagyon szívesen segítünk!
Rögzítjük a teljes esküvői ceremóniátokat külön kamera-beállásból álló kamerával, illetve egy mozgó kézi kamerával is. Ezt a felvételt vágatlanul megkapjátok bármely csomagunkkal.
2 apró de magas minőségű mikrofonnal vesszük fel a hangotokat, az egyiket a szertartás vezető elé rakjuk a másikat pedig a vőlegény ruhájára. Ne aggódjatok, a vőlegényre akasztott mikrofon tökéletesen rögzíti mindkettőtök hangját, és a menyasszonyi ruhát nem rontja el.

Kérdések az utazásról és szállásról

Alapvetően Európában videózunk, de nyitottak vagyunk, hogy elutazzunk a világ bármely pontjára!
Egyénileg számoljuk ki az utazási költségeket, az esküvőtök helyszíne és időpontja alapján. Ha felveszitek velünk a kapcsolatot, pontos utiköltséget tudunk adni.
Igen, kérjük, hogy ételt és szállást biztosítsatok nekünk az esküvőtök napjára. Szállásnak egy alap B&B tökéletesen megteszi!

Hivatalos kérdések

Igen. Alapvető feltétel minden hivatásos esküvői videósnál, hogy szerződést állítsanak ki és biztosítsanak a pároknak. Ezáltal mindkét fél védve lesz, és tisztázhatjuk, hogy pontosan mire számítsatok a szolgáltatásunkkal kapcsolatban. A szerződés lehetővé teszi hogy felkészültek legyünk az esküvőtökre, és hogy minden simán és professzionális módon lezajlhasson.
Abban az esetben, ha az esküvőtöket megelőző 60 napon belül mondjátok le a szolgáltatásainkat, a teljes árat ki kell fizetnetek. Azonban ha az esküvőt megelőző 61. nap előtt mondjátok le, csak a foglalási díjat, tehát a teljes ár felét kell kifizetnetek. A hátralékot (mikor) kell kifizetnetek. Ha úgy alakul, hogy el kell halasztanotok az esküvőtöket, kérjük minden szolgáltatótoknak több számotokra megfelelő időpontot is adjatok.
Természetesen! Ha nem szeretnétek, hogy a filmetek kikerüljön az internetre, szóljatok nekünk írásban vagy telefonon. Ellentétben néhány esküvői videóssal, mi nem számolunk fel plusz költséget azért, hogy az esküvői videótok privát maradjon.
A szerződés aláírását követően kétoldalú megegyezés útján lehetséges a módosítás, de a lehetőségeimhez mérten a mindenki számára leginkább megfelelő megoldásra törekszem.

Pénzügyi kérdések

A csomagjainkat, árainkat és a plusz szolgáltatásainkat megtaláljátok a “CSOMAGOK” fülre, vagy erre a linkre kattintva: [Link]
Néha megesik, hogy a programok kicsit tovább tartsanak a tervezettnél, ezért mindent megteszünk, hogy alkalmazkodjunk és hogy ne kelljen még többet stresszelnetek. Azonban, minden csomagunkban vagy egy alapvető munkaóra limit. Ez bővíthető azzal az órabérrel amit a “CSOMAGOK” fülön találtok.
A drónos légi felvételek minden csomagunk alaptartozékai! Ez azt jelenti, hogy nem kerül plusz pénzbe a drónfelvétel.
A legegyszerűbb fizetési mód, a banki átutalás, illetve Revoluton keresztül is utalhattok. Az előleg kifizetésével, ami 50%-a a teljes árnak, lefoglaljátok a szolgáltatásainkat az esküvőtök napjára. A hátralékot csak (mikor) kell kifizetnetek.

Esküvőn való jelenlétünk kérdései

Elegánsan és egyszerűen öltözködünk, hogy beolvadjunk a násznép közé, és kicsit se legyünk feltűnőek vagy kirívóak.
A választott csomagjaitoktól és az esküvői tradícióitoktól függ az hogy meddig maradunk. Ha tradícionális keresztény esküvőn forgatunk általában hajnal 1 ig maradunk. Viszont azt is megértjük, hogy például a Hindu esküvők több napon át is eltarthatnak, ezért fontos, hogy alkalmazkodjuk hozzátok.
Természetesen igen! Fontos hogy a fotós és a videós tökéletes összhangban dolgozzon, hogy mindketten tökéletes munkát végezzük.
Nagyon szeretünk a fotósokkal együtt dolgozni és közösen megtervezni a jelenetek megörökítésének legjobb módját. Azonnal meg is keressük a fotósotokat, bemutatkozunk és megbeszéljük az adott felvételeket amiket szeretne elkapni. Fontos, hogy türelmesen álljunk egymáshoz mivel mindkettőnk fő célja, hogy tökéletesen megörökítsük az esküvőtök napját!

Felszereléssel kapcsolatos kérdések

Több évnyi szakmai tapasztalattal a hátunk mögött, a felszerelésünket kivételesen magas színvonalúnak tekintjük. Anélkül hogy belemennénk a technikai részletekbe, a kameráink elég kicsik ahhoz, hogy ne legyenek túl feltűnőek, és elég erősek ahhoz, hogy Ultra-magas minőségben (4K) rögzítsenek.
A válaszott csomagtól függően 1, 2 vagy 3 operatőr lesz az eskövőtökön. Minden csomag mellé kérhettek extra operatőrt is. A plusz operatőr árakat a “CSOMAGOK” fülön találjátok.

Nagyon diszkrét felszerelést használunk, amiben nincsenek kábelek vagy túlságosan erős fények. Legtöbb esetben nincs is szükség külön világításra. Abban az esetben ha sötét van és szükség van rá, akkor is alig észrevehető fényekkel dolgozunk. Éppen annyira erős, hogy megvilágítsa a kamera közvetlen közelében lévő alanyt.

Minden esetben viszünk! Lesznek nálunk plusz kamerák, lencsék, SD kártyák, és akkumulátorok, hogy ha bármi történik is, biztosíthassuk a további felvételeket.

Kérdések a szolgáltatásunkról

Büszkék vagyunk az elkötelezett vágó csapatunkra. Amellet, hogy kiemelkedően szorgalmasak, nagyon precízek és minden részletre odafigyelnek. Éppen ezért, általában 4-8 hét mire elkészülünk filmjeitekkel.
A teljes vágatlan felvételeket külön díj ellenében nyújtjuk át nektek. Fontosnak érezzük azt is, hogy a párok tudják mit is jelent pontosan a teljes vágatlan felvétel. Rengeteg rövid felvételt készítünk az esküvőtök napján néhány nagyon rövid, akár 5 másodperc hosszúságú. A legtöbb esküvőn 700-1000 rövid klippet készítünk. Ezekből válogatjuk ki azokat a klippeket amik felépítik majd az esküvői filmeteket. A teljes vágatlan felvétel minden esetben egy magas minőségű folyamatos videó amiben a készült klippeket egymás mellé időrendi sorrendben vágjuk össze, és egyben adjuk át.
A videózási stílusunkkal igyekszünk kicsit sem zavarni benneteket, mondhatni mintha ott sem lennénk, és az esküvőtök semmilyen pillanatában nem készítünk beállított felvételeket, és megigérjük, hogy ez jó dolog. Amikor komfortosan érzitek magatokat és szórakoztok, automatikusan nagyon jól fogtok mutatni az esküvői videótokon. A célunk, hogy a természetes és valódi pillanatokat ragadjuk meg anélkül, hogy feltűnőek lennénk. Valójában, a legtöbb dícséret amit kapunk, arra irányul, hogy szinte nem is értik a párok hogyan vettünk fel minden pillanatot hiszen sokszor észre sem vették hogy ott voltunk. A magas minőségű közelítésre alkalmas lencséinkkel szinte bármilyen messziről ráközelíthetünk az alanyra anélkül, hogy a közvetlen közelében lennénk.

Egyértelműen igen. A legjobb, ha összeállítotok egy listát amin minden konkrét elképzelésetek szerepel, minden amit szeretnétek hogy felvegyünk, és a helyszínetek különlegességei. Ezt azonban nem kell elsietni! Bármikor üzehetsz nekünk az esküvőd előtt ha bármilyen új ötleted támadt, ezen felül rengeteg specifikus tippet és ötletet is adunk majd nektek.

Az esküvőtök napjától számított 4-8 héten belül egy online tárhelyre töltjük fel a videóitokat ahonnan letölthetitek. A tárhelyen 60 napig tároljuk a filmjeiteket. Ezen felül kérésre youtubera is feltöltjük filmeteket a legegyszerűbb továbbküldés érdekében.
A pár nevével díszített, gravírozott fa Pendriveos átadás elérhető, egy kis extra költség fejében.

Foglalással kapcsolatos kérdések

Minél hamarabb annál jobb! Azt ajánljuk, hogy lehetőség szerint 8-12 hónappal az esküvőtök előtt foglaljatok, hogy a legjobb árainkat és elérhetőséget biztosíthassuk nektek. Az esküvőszezon mindig nagyon forgalmas időszak, ezért biztosra akarunk menni, hogy szabadok leszünk esküvőtök napjára. Ha jóval az esküvőtök előtt foglaltok, több időnk lesz megismerni egymást és átbeszélni a videótok elképzeléseit.
Nagyon egyszerű! Írjátok meg nekünk, hogy milyen csomagot szeretnétek illetve hogy hol és mikor lesz az esküvőtök. Ezután minden részletet megbeszélünk telefonon, és emailben küldök nektek egy szerződést. Ezután, amint megkaptuk a foglalási díjat, kész is vagyunk! Az elérhetőségeinket a “LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA” fülön, vagy ide kattintva találjátok: [Link]
Mi minden esetben szeretnénk veletek személyesen is találkozni, bár ez nem mindig megoldható. Ebben az esetben telefon, de inkább videó hívást javaslunk. Biztosítani akarjuk számotokra, hogy minden kérdésetekre választ kapjatok, és hogy magabiztosak legyetek abban, hogy egy tökéletes és személyes filmet készitünk majd nektek. És mindemellett, szeretnénk megismerni benneteket! Nem akarjuk, hogy idegenek videózzanak az esküvőtökön, és azt hogy kellemetlenül érezzétek magatokat a kamerák előtt.

Garanciák

Nem csupán egy operatőrre vagy felszerelésre támaszkodunk, hogy ezen ne stresszeljen senki az esküvőd napján. Mindíg van egy videósunk a közelben, aki azonnal elindul a helyszínre ha bármi probléma adódna a megbízott videós csapattal. A csapatunk bármely tagja tudja hogyan kezeljen megfelelően akár két kamerát is, így biztosítjuk a felvétel menetét amíg meg nem érkezik a tartalék operatőr.
Ritkán fordul elő, hogy egy pár változtatni akar valamit a filmjein. Azonban, megesik néha olyan okok miatt is amik az irányításunkon kívül esnek. abban az esetben, ha van bármi amit javítani szeretnétek filmeteken, egy javítási lehetőségek kínálunk ingyenesen. Éppen ezért, fontos, hogy részletesen megbeszéljük mi az amit javítani szeretnétek, és mi minél hamar elkészüljünk vele.